NYITÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

2012.12.12.

A Win Investor Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül, uniós támogatással fejleszti a szoftver szolgáltatási üzletágát

A Win Investor Zrt. az ügyviteli-irodai szoftver szolgáltatási üzletágában végrehajtásra kerülő fejlesztés révén - 84 millió forintos uniós támogatással - az Új Széchenyi Terv keretében a Microsoft piacvezető ipari szabvány ügyviteli szoftvereinek megoldás szállítója pozícióját kívánja elérni, a kapcsolódó kompetenciák és szoftver fejlesztési technológiák bevezetése révén. A cégnél a projekt sikeres megvalósítása megalapozza az úgynevezett felhő alapú online szolgáltatások, azon belül is a szoftver, mint privát felhő szolgáltatás elindítását.

A Szolnoki Esther Üzletházban, 1995-ben alakult informatikai vállalkozás a Win Investor Zrt.  sikeres tevékenységében kezdetektől fogva meghatározó szerepe van a szoftver fejlesztési és szolgáltatási üzletágnak. A cég  ügyviteli szoftver szolgáltatásában alkalmazott eddigi technológia nem biztosítja a továbblépés lehetőségét a nyílt on-line  un. „felhő” alkalmazásokhoz.

A projekt segítségével a cég a szellemi kapacitásait olyan fejlesztésekre kívánja koncentrálni, amelyek valódi hozzáadott értéket teremtenek. Az a cél, hogy olyan szoftver  technológiai váltást tudjon a cég végrehajtani, melynek révén megrendelőiknek a tömegtermék (az ügyviteli alkalmazás) a ''falból jön'' (vagyis be van kábelezve). Ez esetben ugyanis a cégnek több ideje jut az informatikában arra, ami megkülönbözteti őket másoktól. A felhő rendszerek piacán a fejlődés nem egyedülálló folyamat, egy egész iparágat átfogó átalakulás szerves része, amely hosszú időre meghatározza az üzleti informatika fejlődési irányát.

A hagyományos, zárt struktúrájú és vállalati ellenőrzés alatt álló üzleti rendszerek fokozatosan kinyílnak, felhasználó-központúvá válnak és egy újabb nagy növekedési hullám indul, a felhő alapú rendszerek szegmensei. A technológia váltással ehhez az új platformhoz, a még kialakulóban lévő üzleti modell kapcsolati rendszeréhez tud csatlakozni a Win Investor Zrt., hosszú távra biztosítva a hozzáadott értékszolgáltatás piacát.

A MS ügyviteli rendszerek (NAV, CRM) megoldás szállítói kompetenciáinak megszerzése, ezen rendszerek szoftver fejlesztési eszközeinek bevezetése és konkrét ágazat specifikus rendszerek fejlesztése, illetve a felhő technológia technikai kiszolgáló bázisa kerül kialakításra. A beruházással az informatikusi munkahelyek megtartása és fokozatos bővítése is reális célkitűzéssé válik. Az új technológia környezet kifejlesztését és bevezetését követően az üzletágban  legalább 30%-os árbevétel növekedéssel számol a Win Investor Vállalkozásfejlesztési Részvénytársaság.

Win Investor Zrt.
Szolnok, Kolozsvári út 3.
info@wininvestor.hu
www.wininvestor.hu